Processer, Respons, Samarbejde
Skriv en kommentar

Blazing I og II – Jenny Wilsons loop

Alle skabende processer er rekursive i en eller anden form. Det vil sige at de slår krøller undervejs, de looper om sig selv. Arbejdet, udførelsen, processen giver nye idéer og indsigter, og man må tilbage i den skabende proces. Tilbage er fremad.

Den svenske sangerinde Jenny Wilson er et fascinerende eksempel. Hun har netop genudgivet alle sangene fra sit 2009-album Hardships i nye indspilninger i et nyt dobbeltalbum med titlen Blazing I og Blazing II. Blazing I er Jenny Wilsons genfortolkninger af sangene fra Hardships. Blazing II rummer flere af de samme numre én gang til, nu remixet af forskellige kunstnere. (Læg mærke til hvordan røgen glider over ansigtet på Jenny Wilson på coveret på Blazing II. Der er lagt et lag indover, Jennys ansigt kærtegnes af noget nyt og bliver et andet.)

Siden Hardships blev udgivet, har Jenny Wilson været på turné med sangene. Og de har udviklet sig undervejs i kraft af og igennem de mange koncerter hvor musikerne har fortolket og genfortolket.

Det der skete, når vi spillede, var, at mine melodier fra “Hardships” fik nyt liv. Det var som om uskylden forsvandt fra melodierne og de blev hårdere og mere blodfyldte,

siger Jenny Wilson i et interview om det nye dobbeltalbum på Kulturnyt på P1.

Hardships og Blazing I og II er den skabende og kollaborative proces der looper i himmelflugt. Alle tre albums er uovertrufne.

Her en koncertoptagelse med nummeret Clattering Hooves fra Hardships:

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s